Wednesday, August 12, 2009

Topeng punya hal

Memandangkan wabak H1N1 yang semakin menular, maka semua pegawai di ofis saya sepakat menggunakan topeng. Memang agak merimaskan tapi sekurang-kurangnya ia mampu mengurangkan risiko mendapat jangkitan. Mula-mula pakai topeng agak kecoh jugaklah. Sebenarnya bukanlah ada apa pun.... tapi saya yang menyebabkan suasana jadi kecoh.... heheh...

Memandai-mandai saya cakap yang cara dia orang pakai topeng tu tak betul. Kata saya, sepatutnya yang berwarna hijau tu dihalakan ke muka manakala yang berwarna putih pula di sebelah luar. Masa ni masing-masing dah keliru. Tapi sorang kawan beria-ia menidakkan kata-kata saya. Kata dia, apa yang saya beritahu tu tak betul. Untuk menguatkan hujahnya, di cakap, semasa dia melalui Hospital Ampang, dia nampak doktor dan nurse juga memakai dengan yang berwarna hijau di sebelah luar. Saya pula tak nak kalah. Saya cakap, mungkin masa tu dia silap tengok... (saja nak bagi dia marah.... hehehe...)

Baru sekejap ni saya tergerak hari nak check kat internet. Saja nak tengok... cara pemakaian yang betul. Hasilnya... heheh... memang saya salah...)


6 comments:

alvas-87 said...

owh.. ingat kan gmbar mimie td.. tu nmpak pelik.. gelap je.. kui3.. hehehe.. len kali ltk ar gmbar mak pakai topeng..

Nik Fauziah Nik Hussin said...

salam kak mimie..
hehe.. klu nik kan ada satu je frasa yang digunakan..heheh hantam sajalah labuuu!!! (janji bahagia!!kan???)

Luckylia™ said...

hahahaaa!! yg pasti bukan lia yang lalu kat spital ampang tuuu.. huhuhuu... ;)

MIMIE AFINIE said...

lia... tak boleh la letak gambar mak.. nanti lawa sngt pulak... heheh...

MIMIE AFINIE said...

mmg sesuai sangat frasa tu nik... heheh...

MIMIE AFINIE said...

siapa lg yg lalu kat spital tu kalau bukan S (bukan nama sebenar) kahkahkah...