Saturday, April 10, 2010

Terima kasih

Dah lama benar blog saya ni tak berupdate. Bukan tak nak update tapi keadaan tak mengizinkan. Mengadap laptop pun dah tak boleh lama-lama. Jenguk facebook sekejap, jenguk blog sekejap... lepas tu baca dan balas email. Itu ajelah...
Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan terima kasih buat semua yang dah beli dan baca 'BUKAN TAK SUDI'. Daripada maklum balas yang saya terima, alhamdulillah ramai yang menyukai BTS. Komen-komen positif yang diterima menyebabkan saya jadi lebih bersemangat untuk terus menulis.
Insyaallah... untuk novel yang berikutnya... saya akan cuba kurangkan unsur-unsur kelakar. Mungkin agak leleh sikit. Ikutkan... begitulah perancangannya, tapi tak taulah hasilnya nanti. Entah-entah jadi kelakar macam BTS jugak.

26 comments:

Herni Nadia said...

akak, sy da beli BTS masa g pesta buku ari 2.. tp sygnye, sy xsempat jumpe akak sbb ada hal kena balik cpt lak pas g pesta 2..

tp ape2 pun, akak angkat sy ada sempat amikkan sain akak utk sy.. thanx ye!!

BTS sy lum baca lg sjk beli ari 2 sbb tgh bz menyiapkan report praktikal sblum grad hjg bln nih..

ape2 pun, wish u all the bez!! (^_^)

orange AYU said...

aunty,, ni ayu novelholic [fb] ;p
tok novel bru nk kurgkn klaka ke?? alaaaaa.... lau x klaka x besh lorr.. tp lau klaka cmpor sedey,, besh kowt..
hehe.. pape ponn, ayu wish gud luck n aunty pon wish me luck gak ek... tgh brjuang nk siapkn novel!!! hehe ;p

eMi mLi @ Fazl said...

Novel Mimie Afinie yang pertama kali saya baca ialah 'Tinggallah Pujaan'. Best!

Then, tertarik dengan tajuk & cover 'Bila Dah Suka' selain blurb, terus je beli. Best!

Tanpa ragu2, 'Bukan Tak Sudi' pun saya beli kat pesta buku hari tu bila tengok nama penulis. Tapi belum sempat baca :)

MIMIE AFINIE said...

salam herni...
terima kasih sudi beli novel akak. Tu la... terkilan gak tak dapat jumpa herni. Mungkin lain kali kita jumpa...

Tak pe... siapkan report practical tu dulu... lepas tu barulah baca ya... btw terima kasih banyak2 untuk ucapan tu...

MIMIE AFINIE said...

ayu... tak pe, aunty adakan jugaklah bab kkakar tu demi menyahut seruan ayu n yg lain2... heheh...

Wat novel apa tu ayu? love story gak ke? Apa2pun aunty doakan agar ayu berjaya... Insyaallah...

MIMIE AFINIE said...

Salam emi,
Terima kasih la banyak2 sudi beli dan baca novel2 akak... akak sngat2 menghargainya. Tanpa pembaca macam emi siapalah akak ni kan?

Selamat membaca 'bukan tak sudi'...

MUZRI said...

tahniah dengan novel terbaru. berada di no 3 carta bestseller MPH

MIMIE AFINIE said...

Terima kasih muzri... alhamdulillah. Terima kasih juga buat yang sudi membeli BTS...

orange AYU said...

aunty!!
hehe.. mestila love story!! my faveret tu.. cite ni psl kek!! yummy!!! :]

MIMIE AFINIE said...

ayu... teruskan usaha anda... moga berjaya...

orange AYU said...

time kaseh aunty!!! :]

bicarahati said...

ala...npe akak nk kurang kelakar pulak...tmbah kn la lg..ps2 y leleh2 pn tmbh jgk ea..hehe...bru best..

fieda_Sg Buaya said...

hai kak mimie...
Novel akak kebanyakkan sumer sy da bace..sume best2 belaka..

yg best nye novel2 akak ni..tang ayat2 akak memprsembahkan tu..very natural la..sanggup tidur 2 - 3 pg..nk habis kan gak novel tu..kdg2 leh gelak sorang2 nasib dlm bilik..kalo dlm komuter x tau la ..tp ada gak sy tersengeh srg2 dlm komuter..nk gelak malu lak nnt org ckp sy gile la plak..BTS ni baru mlm td habis bace..boleh sy baca ayat2 dlm loghat utara tu kuat2..nasib org da tidur..rasa cam sy pun masuk skali lah dlm cite BTS ni..syok giler..Tahniah wat akak

Akak tinggal kat Serendah kan..serendah mana? sy tinggal kat Sg Buaya

miss pumpkin (reen) said...

salam kak mimie,
ble nak kuar novel bru..sggh x sbr. hai, bce BTS tu rse x jemu . suke cr akak menulis. sbb tak streotype..ade sesetgh org suke nk buat ayat slambe smpai x sampai maksud. tp, akaknye novel, sy dpt slami rse kelaka & bab2 yg mnyentuh prasaan tu.

Kak, sy cme nk ucapkan trima kasih sbb tulis critee yg sumerrnye leh wat release tensen bkeje. slamat mnulis lg. Akak kekalkan cara olahan akak ek. klaka biar ade, tangkap leleh pon biar ade...T.care kak...=)

MIMIE AFINIE said...

ayu... sama2 kasih...

MIMIE AFINIE said...

bicarahati... nampak gayanya akak kenalah masukkan jugak unsur lawak pasni...

MIMIE AFINIE said...

fieda,
Terharunya hati akak dgn komen fieda tu. Itu la kan... akak sedaya upaya sentiasa cuba agar novel2 akak boleh diterima pembaca walaupun akak tau bukan semua boleh terima novel akak.

Tapi dgn adanya pembaca yg macam fieda... akak rasa berbesar hati sekali. Terima kasih banyak2.

Di Serendah akak tinggal kat Desa Melor... Fieda pernah sampai ke? Sungai Buaya kat mana pulak? Dulu2 akak selalu gak ke felda sg buaya...

MIMIE AFINIE said...

salam reen...

Lagi sekali terima kasih dari akak. Novel baru? Heheh... ikutkan memang nak buat cepat2 sbb cerita dah ada tapi baru je beberapa bab... terpaksa berhenti kejap. Kurang sihat sikit baru2 ni. Sekarang dah ok semula. Insyaallah lepas ni akak sambung balik.

Disebabkan permintaan ramai yg nakkan juga unsur2 klakar, maka akak akan cuba tunaikan... mudah2an akan dapat memuaskan hati pembaca novel2 akak.

Akak juga nak ucapkan terima kasih atas sokongan reen... terharu sungguh2... tqvm...

nor said...

salam,.. akak,..
sy dah bace BTS,.. mmg best!! sy suka sgt2,.. dlm byk2 novel yg akak tulis,.. rasanye BTS is the best.. smpaikan kawan2 sy ckp sy gila sbb bila bace je,sy mesti ketawa sorg2,..
dlm kelucuan,.ade kesedihan,.. semua rasa ada,.. best!! sokong akak!

MIMIE AFINIE said...

salam nor...
Terima kasih sangat2 sbb boleh terima BTS. Lega hati akak bila ramai boleh terima novel tu sbb pada mulanya akak dok ingat BTS la novel yg paling ntah apa2. Syukur alhamdulillah, ternyata telahan akak meleset. Insyaallah akak akan cuba buat yang lebih baik lepas ni...

Marzalina said...

kak mimie..jng kurangkan unsur lawak tu..sy suka novel yg ada unsur humor mcm novel BTS tu..tak kering gusi! best giler!

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

MIMIE AFINIE said...

Marzalina,

Insyaallah... unsur2 lawak tetap ada, cumanya akak akan tambah bab sedih. Kalau ikut perancangan macam itu la....

MIMIE AFINIE said...

Hi Frank...

zurah shamsuddin said...

Salam Mimie..

Saya peminat setia novel akak nie...cari2 kat MPH takder pun novel akak yang terbaru.. tak sabar nak tunggu keluaran terbaru...Nak story yang lagi best dari Bila Dah Suka dan Bukan Tak Sudi...Gelak sorng2 jer membacanya..sayang rasanya nak tamatkan cerita..Thank You akak..sudi buat kita ketawa jer..

MIMIE AFINIE said...

Salam zurah,
Terima kasih krn sudi membaca novel2 akak. Sebenarnya novel baru akak belum keluar lagi. Kalau tak de aral, tahun depan baru siap. Harap zurah sabar ya...
Insyaallah akak akan cuba buat yg lebih baik...