Sunday, April 12, 2009

Bila Dah Suka

Bagi yang tidak jemu-jemu menyoal, inilah jawapannya. BILA DAH SUKA akan menemui anda dalam masa terdekat. Insya-Allah...


Kata orang, cinta pertama paling sukar untuk dilupakan. Kata orang lagi, bila kecewa dalam bercinta, kita memerlukan masa yang lama untuk sembuh. Benarkah begitu? Kalau benar, masakan dia senang sangat jatuh cinta dan senang pula melupakan?


Sebelum ini, sudah dua kali. Kini, hatinya terisi dengan nama lain pula. Mudah sungguh. Mungkin betul, dia memang jenis yang tidak boleh dibuat baik. Pantang orang buat baik sikit, senang sangat nak beri hati. Entahlah... Tapi apa sekalipun, dia yakin yang dia cintakan si dia. Cinta sungguh-sungguh.


BILA DAH SUKA’ membawa anda menyelami hati seorang gadis genit bernama Nurul Huda. Dia yang kecewa dengan perkahwinan insan yang dicintai membawa diri ke utara tanah air. Tetapi setiba di sana, sesuatu yang tidak diduga telah menimpa dirinya, lalu mengubah perjalanan hidupnya.

34 comments:

Wshop said...

Well post


Rocker

SARNIA said...

salam kak mimie...
mcm mana akak cari tajuk novel, ya? Santai dan relax aje...baca pun santai aje.
Tajuk novel akak semua yg dlm perbualan kita ari2...
Ada tips tak? hehehe...

UMAIRA DZUL WIDAD said...

tahniah kak mimie. nanti boleh dapatkan kat bf including signature. heheh :) sukanya! ops, akak ada kt booth karnadya hari apa ye?sy ni seronok sakan tp sbnrnya jadual kerja padat. huhu...apa pun akan luangkan masa jumpa akak

MIMIE AFINIE said...

Wshop... thanks

MIMIE AFINIE said...

Salam sarnia,
Sebenarnya susah jugak nak cari tajuk novel. Akak pulak jenis yg siapkan novel dulu baru cari tajuk. Mula2 dulu dah bagi tajuk 'Kita Serupa' tapi 'penasihat'akak cakap mcm skema sangat. Dia suruh cari tajuk lain yg lebih sempoi. Tu yg terfikir nak letak tajuk 'Bila dan Suka' tu. Kebetulan kena dgn cerita.Tu aje la tipnya. Tips ke tu?... heheh...

MIMIE AFINIE said...

Terima kasih umaira... Insya-Allah akak akan berada di booth KarnaDya pada 18-19/4 & 25-26/4 (Sabtu& Ahad). Hari lain akak tak dapat pergi sbb kerja. Nanti kita jumpa di sana...

Luckylia™ said...

congrat's auntie... nnt kite jumpe kat book fair, lia nak otograf ngan amek gamba sama2 tau!!

MIMIE AFINIE said...

Lia,
A'ah nanti kita jumpa? Ajak induk skali tau...

Buah Cintaku... said...

Tahniah kak mimie... cantik cover romantik lagi ni yang buat tak sabar nak rembat ni... mesti best punyalah... boleh dijamin 200%... hehehehhee apa pun tahniah sekali lagi kak, bolehlah berguru canggini ekk...

MIMIE AFINIE said...

Terima kasih pu3. Romantik ke cover tu? Heheh. Jgnlah letak harapan tinggi sangat pu3... sampai 200%. Akak takut tak menepati piawian...

alvas-87 said...

nak buku sebiji mak.... hehehe..

:-)

MIMIE AFINIE said...

takkan seji je... x cukup tu. Ambik ah sepuluh. heheh...

MIMIE AFINIE said...
This comment has been removed by the author.
PaanMFR said...

Salam kak..
TQ for the book..

TQ also for the watak dalam buku ni.. hehehe..

"Hai.. saya Farhan (Paan).. Watak separa jahat dalam buku ini.. Saya kawin ngn Nurul Huda" hahahaha

ainulanique said...

akak,
saya da hbs bce bku ni mlm td
lbey cpt dr bce nota2 exm..haha
sy mnt btl ngn Alam ni,
ske sgt watak dia smpi sy rse dialah watak utama bkn HUda...huhu
anyway...gud job!!!!

MIMIE AFINIE said...

Paan,
Sama2 kasih. Heheh. Paan tak bole kawin dgn Nurul Huda... nanti Eita mengamuk pulak...

MIMIE AFINIE said...

Aishah... sempat juga tu ya? Heheh... Btw bukan Aishah je yg minat Alam... anak saya Aisyah pun sama. Siap minta saya carikan org mcm Alam tu lagi utk dia... Tak sedar baru nak UPSR tahun ni...

zakiah said...

Saya dah beli buku Puan di pameran buku yang lepas....
tak sempat baca daripada perkataan ke perkataan tapi dah sempat flip-flip dulu hehehe
memang menarik...
tahniah
selamat berkarya lagi

MIMIE AFINIE said...

Terima kasih zakiah. Insyaallah... mudah-mudahan saya akan terus diberikan idea dan jugak kesihatan untuk terus berkarya. Terima kasih sudi beli dan baca buku saya...

"IzuZaFy aQeeRa" said...

akum..
bestnyer citer nie kak mimie ;) buatla sambungan kisah Huda dengan Alam..heheh...
kenapala bukan Anuar yang kawin ngn Huda..;p hehe..;)

LINA said...

saya suka novel ni, hehe. thanks kak mimie. buat lah sambungan cerita alam ngn huda.bestt.

MIMIE AFINIE said...

Aqeera,
Terima kasih baca buku akak. Nape ya huda tak kawin dgn nuar? Sbb nak bagi dia kawen dgn alam la... heheh...

MIMIE AFINIE said...

Lina,
Nak sambung ke kisah alam n huda tu? Nanti akak fikirkan ya?

rizza said...

Salam Kak Mimie.. Sy Rizza.. Sy baru je jatuh cinta dgn karya akak... karya yg berjaya buat sy jatuh cinta ialah Kalau Dah Jodoh... Last Week masa gi Popular, saya nampak novel akak, tp yg display la... bila sy tanya kaunter, diorg xde stock dh.. cmne ye kak sy nak dapatkan novel akak tu?

MIMIE AFINIE said...

Rizza,
Tima kasih la sudi jatuh cinta dgn novel akak. Kalau ada jodoh mmg buat ramai yg jatuh cinta. Jatuh cinta dgn pyan agaknya...

Pasal novel tu, masa tu mungkin dah kehabisan stok. Tapi baru2 ni pihak penerbit dah ulang cetakan lg. Mungkin dah ada kat kedai kot. Tak pun rizza boleh hubungi karnadya...

It's Zetty Life Story! said...

Assalamualaikum kak mimie..
Tahniah kak atas karya yang cukup menarik & best ni ; "bila dah suka"..
sebenarnya ni kali pertama saya jatuh cinta nak baca novel coz saya ni jenis jarang nak minat novel. but, first time sy baca novel ni, rse nak pegi cari lagi karya akak memandangkan 'bila dah suka' ni hampir sma dgn jalan hidup sy.
skali tahniah ! sy terhibur membacanya! :)

khaleeda cyunk said...

As'kum Kak Mimie, tahniah sebab dah buad buku novel yg best sangat-2 ! Saya paling suka watak Alam dalam novel ni . Agak-2 , macam mane dia punya kehandsome-an erk ? Haha ! Akak boleh buad sambungan cite ni tk ?

AmirahZainal said...

Bila Dah Suka mmg best sgt2..
Alam Ngan Anuar Suka Huda...

diary diriku said...

salam . seronok sangat baca novel akak ni .. semoga akak dapat buat novel yang lebih awesomee lagi . gudluck akak :)

diary diriku said...

salam . seronok sangat baca novel akak ni .. semoga akak dapat buat novel yang lebih awesomee lagi . gudluck akak :)

Zieyzie Ilisha said...

aunty novel ni seriusly best..btw saya pun suka juga org macam alam tu hihix....saya pun pinjam novel ni dr dua pupu saya...dan yg saya x sangka last sekali anuar dapat gadis nama nurul huda juga...hihihi...x pernah pun terfikir masa baca tu...

MIMIE AFINIE said...

Alahai banyak rupanya komen yang belum saya balas... Zetty, Khaleeda,
Amirah & Diary Hatiku... terima kasih banyak2 atas sokongan... :)

MIMIE AFINIE said...

Zieyzey Ilisha,

Terima kasih banyak2... semua orang suka alam nampaknya ya... :)

Zach Watanabe said...

Assalamu'alaikum kak, tumpang tanya, masih ada keluaran lagi x novel ni