Thursday, April 23, 2009

Terima kasih daun keladi...

Hari ini sekali lagi saya ke PBAKL untuk membuat pemilihan buku-buku untuk perpustakaan tempat saya bekerja. Semalam pun saya dah pergi. Banyak jugalah tajuk-tajuk yang dipilih. Kerja ni memang menyeronokkan, memang saya suka. Kena dengan jiwa saya.

Selesai kerja-kerja memilih, saya balik. Dalam perjalanan ke ofis, ternampak 2 missed calls dalam telefon bimbit saya. Saya panggil semula. Rupa-rupanya ada bunga dan kek untuk saya sempena hari jadi yang bakal disambut lagi tiga hari. Tak payah tanya nama pengirim, saya dah tahu siapa gerangan insan-insan yang baik hati dan pemurah itu. Siapa lagi kalau bukan Mamajambu, Sarra, CT dan Mimi. Di sini, sekali lagi saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada mereka berempat atas ingatan yang tidak berbelah bahagi buat saya. Moga Allah memurahkan rezeki dan memberkati mereka semua. Amin.

Kek yang sangat sedap. Hingga menjilat jari...

Terima kasih daun keladi... Kalau boleh... (lu fikir la sendiri... heheh gurau je...)

14 comments:

alvas-87 said...

gemuk dah mak mkn kek aje nih.. hik3.. org ramai peminat.. (",)..
hapy besday mimie.. udah tua ye.. hehe.. mak nak ape dri lya.. nnti lya wak puding k. lya tlg mkn skali.. yum3...

Buah Cintaku... said...

Salam Kak Mimie... hehehe lagi tiga hari dari tarikh posting ekk.. that's mean this coming sunday ke actual besday akak... heheehhee cantik la tu, kita cam bolehlah celebratekan... apapun nanti kita jumpa kak ekk dan Selamat Ulang tahun Kelahiran yang ke... Erm ke berapa ek'?

SARNIA said...

26/4 - Betul ke kak? tak boleh jadi ni...

Buah Cintaku... said...

kak sarnia, jom kita plan celebrate besday kak mimie... kebetulan masa tu pu3 duty kat booth Fajar Pakeer

MIMIE AFINIE said...

Kalau lya betul2 nak bagi hadih... kena la datang sini. Hari2 masak puding utk mak... baru la best...

MIMIE AFINIE said...

Pu3... nyesal pulak wat n3 pasal hadiah kek n bunga tu. Tak pasal2 org dah tau. Tak yah celebrate apa2... segan la. Ulang tahun yg ke brape ek? 10 tahun kut... heheh... budak lagi...

MIMIE AFINIE said...

Sarnia... jangan percaya sangat... tak betoi tu... heheh... Akak acah je...

MIMIE AFINIE said...

Pu3... akak tak de kat sana ahad ni tau... heheh... akak nak nyorok...

zakiah said...

Salam Puan Mimie

Takut terlupa pula nanti...
nak wish dulu

Happy Birthday
Moga ceria selalu

MIMIE AFINIE said...

Terima kasih banyak-banyak zakiah. Mudah-mudahan...

mamajambu said...

hepi b'dey mie..moga panjang umur murah rezeki n panjang jodoh kita jumpa lgi ek..'makcik' nk kek cikit 'BDS' dah katam best lah

MIMIE AFINIE said...

Tima kasih banyak2 mama. Mama bagi la Bob... mcm yg Alam bagi Huda tu. Alam bagi Huda 22 je... mama kena bagi saya brape ek? Nanti nak kira dulu... heheh...

Tima kasih la boleh terima BDS...

ZARA ALUWI said...

Assalamualaikum Mimie,

Akak pun nak ucapkan 'Selamat Menyambut Hari Kelahiran' semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia. Insya-Allah.

MIMIE AFINIE said...

Tima kaih banyak2 kak zara... InsyaAllah